Za mano je prvi teden testiranja Nokie E7, po kateri bom en mesec pasla prste tako kot še šest preizkuševalcev. Prvih nekaj dni sem telefon prilagajala svojim željam, nanj prenašala osnovne aplikacije iz trgovine Ovi in besno fotografirala. Zdaj ga uporabljam že malenkost bolj rutinirano.

Moji prvi vtisi pri uporabi elektronske pošte in družabnih omrežij

Nastavila sem si dva e-poštna predala in zanju pripravila gradnika na domačih zaslonih (skupaj so trije, med njimi listam s prstom ali jih izbiram na sredini dna zaslona). Prvi pomislek je, da ne morem nastaviti velikosti gradnika in lahko zato vidim le zadnji dve sporočili posameznega nabiralnika.

Branje in sestavljanje sporočil sta precej intuitivna. Lažje kot na zaslonu tipkam na fizični tipkovnici, ki jo odprem s stiskom na dveh straneh. Zelo pogosto imam za telefon na voljo samo eno roko, zato je že samo odpiranje včasih zahtevno, najlažje pa tipkam, če je telefon položen na mizo. Pri dolžini mojih prstov pride pri tipkanju z eno roko (medtem, ko je telefon v njej) v poštev samo pokončna tipkovnica na zaslonu na dotik.

Pri branju pogrešam branje v načinu, ki bi prikazal samo besedilo (brez oblikovanja). Mogoče nastavitev obstaja, ampak je nisem našla.

Tisto, kar me najbolj žuli, je nerazumljiva omejitev velikosti posamezne priponke na 4 MB. Mi kdo razloži spodnji posnetek zaslona?

Preizkusila sem nekaj aplikacij za družabna omrežja in se strinjam s Pengovskim, ki je kot najuporabnejšo predlagal Gravity. Uporabljam jo za Twitter, na Facebook pa se vseeno raje prijavim kar prek njegove mobilne spletne strani. Močno pogrešam obvestila o omembah in zasebnih sporočilih na domačem zaslonu telefona.

Prvi teden je bil zanimiv in prsti vedno hitreje najdejo prave tipke – na zaslonu in na fizični tipkovnici. Se že veselim naslednjega.