Zase si je treba vzeti čas in tako je ena izmed boljših večerij, ki sem jih pred kratkim pripravila za prijatelje, za seboj pustila želodčke, ki so predli od ugodja. Če bi se jim radi pridružili tudi vaši, je tule uporabljena kombinacija.

Za na mizo medtem, ko se kuha: malček dobrega vina in sirčka

Primo: pašta z drobno narezano dimljeno ricotto in mini paradižnički (ne češnjevimi, še manjšimi, tistimi sladkimi s Sicilije) in kaprami. Bazilika ne škodi. Pač skuhaj poljubne testenine, medtem v ponvi na olivnem olju prepraži malo čebule, odstrani čebulo, dodaj sir, narezane paradižničke, kapre in poljubne začimbe ter zadevo razporedi po nerazkuhanih testeninah.

Secondo: mečarica “alla pizzaiola”. Marinada: nasekljaj strok česna, dodaj dve žlički origana, žličko peperončina (ali popra), malo soli in zmešaj s toliko olivnega olja, da nastane ne pretekoča zmes. Marinado razporedi po zrezkih mečarice, pokrij posodo za kakšne pol ure. Potem popeci na močnem ognju na vsaki strani po eno minuto, zalij z belim vinom in pusti, da se na nižji temperaturi kuha cca deset minut. Vmes nekaj velikih paradižnikov narezi na rezine in jih razporedi po zrezkih. Navrzi kapre in razkoščičene, na polovičke narezane črne olive. Postrezi s kozarcem dobrega vina, itak.

Kos sadja ali mala sladica.

Kava.

In to je to. Aha, bistveno: ves čas kuhe, postrežbe in zauživanja hrane se veliko pogovarjaj in maksimalno uživaj v dobri družbi. To je to!