4 x ZA +1

Glasovala bom za uveljavitev Družinskega zakonika. Zakaj?

Če bo Družinski zakonik zavrnjen, bo RKC odvzela otroke vsem koruznikom, samohranilkam in samohranilcem, in jih namestila v prave, naravne, bogaboječe družine. Tako kot nekoč. Tradicionalno je naravno.

Če bo Družinski zakonik zavrnjen, se bo otrokom neporočenih staršev reklo pankrti in ne bodo upravičeni do samodejnega dedovanja po očetu. Seveda tudi nujni dedni delež po očetu odpade. Tako kot nekoč. Tradicionalno je naravno.

Če bo Družinski zakonik zavrnjen, bo dovoljena vzgoja s trdo roko. Tako kot nekoč. V tradicionalnem in naravnem patriarhatu je pas osnovno vzgojno orodje.

Če bo Družinski zakonik zavrnjen, bodo obvezni štirje razredi osnovne šole. Ostalega država ne bo dolžna financirati. Nadaljnje šolanje bodo plačevali starši ali meceni, nekaterim tudi RKC, komur šolanja ne bodo plačali, bo začel delati. Tako kot nekoč. Tradicionalno je naravno.

Če bo Družinski zakonik zavrnjen, bodo vrtci ukinjeni. Otroci bodo ostali doma skupaj z materami. Tako kot nekoč. Tradicionalno je naravno.

Nič od navedenega seveda ne drži. Jaz vam to odkrito povem. Žalostno je, da tega nekje v pripisu ne razkrijejo nasprotniki Družinskega zakonika, ki ljudem naganjajo strah v kosti s prikaznimi preprodaje otrok, nadomestnega materinstva, prisilnega cepljenja otrok in podobno.

Izbira med za in proti je izbira med vstopom Slovenije v tretje tisočletje in med priznanjem statusa absolutne moralne avtoritete voditeljem islamske, pravoslavne in rimskokatoliške verske skupnosti. Če bodo ti voditelji takšno priznanje dosegli, bo to doseženo z zvijačo. Strahovi, ki jih podpihujejo, so namreč popolnoma neutemeljeni.